PRAZ CU MASLINE

Ingrediente

  • 3 tulpini groase de praz
  • 1 pahar untdelemn
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 100g masline
  • sare, piper, paprica
  • 1 lingura zeama de lamaie sau 1 paharel de
  • vin alb
  • marar

Mod de preparare

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt, ceapa se rumeneste in ulei, la foc mic cand e aurie se adauga rosiile, usturoiul, paprica, piper. Se taie prazul imbucaturi dupa 5 minute de clocote modeste se pune la rumenit si prazul, se stinge cu o ceasca de apa, se lasa sa fiarba incet 30 de minute. Se scot samburii (desi nu e neaparat nevoie) din masline. Daca a trecut jumatate de ora, se pun si maslinele la fiert, 5-10 minute, impreuna cu zeama de lamaie (sau paharutul de vin) se toaca mararul. Cand e gata se adauga sare si se presara marar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *