SNITELE CU CEAPA

Ingrediente

  • 300-400g carne de porc, vitel, vaca sau ovine
  • 300 g ceapa
  • 100 ml untdelemn
  • 100 ml suc de rosii
  • 50-100 ml vin alb
  • o foaie de dafin
  • piper
  • ienibahar
  • boia
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea se taie in snitele de 1 cm grosime care se bat putin cu ciocanul de carne, ca sa se rupa fibrele din loc in loc (sa nu se stranga la prajit). Intr-o cratita de 2 l, se pune untdelemnul care se infierbanta un minut se asaza snitelele, unul langa altul, cate incap odata si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. In untdelemnul ramas care nu trebuie sa fie deloc ars se pune, imediat, ceapa taiata in felii subtiri si o lingurita rasa de sare, fara sa lase nici un moment untdelemnul sa se arda. Se caleste la foc mic, pana cand devine lucioasa, amestecand din cand in cand sa nu se arda.Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, piperul, snitelele si apa cat sa cuprinda bine ceapa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana cand se moaie bine carnea, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda ceapa, si adaugand cate putina apa, cand sosul scade. Cand toate sunt fierte, ceapa se moaie se completeaza cu apa cat sa cuprinda snitelele, potrivindu-se gustul cu sare, vin sau zeama de lamaie si cu usturoi taiat marunt. Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez si cu salate de cruditati sau cu muraturi.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *