Pateu de ficat de porc

Ingrediente

  • Ficat de porc 500g
  • Ceapa 100g
  • Franzela 200g
  • Lapte 200ml
  • Untura 100g
  • Unt 150g
  • Smantana 100g
  • Aspic 500g
  • Verdeata 1 leg
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ficatul se curata de pielite si vine, se taie in bucati si se fierbe in apa impreuna cu o ceapa. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca si se da de 2-3 ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu untul, smantana si untura, se adauga franzela ce a fost inmuiata in lapte si stoarsa bine, se potriveste gustul cu sare si piper si se amesteca aceasta compozitie, pana se obtine o pasta omogena si spumoasa. Se asaza intr-o forma si se da la rece timp de doua ore. Se scoate apoi pateul din forma, se asaza pe un platou, se imbraca in aspic si se decoreaza cu verdeata si filigran de unt.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *