OUA RASCOAPTE CU SOS PICANT

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • o Iingurita mustar
  • 100g ulei
  • 2 castraveti murati
  • un varf de lingurita sare

Mod de preparare

Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2, 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *