Placinta cu branza ca la mama acasa


Ingrediente

Pentru a prepara aluatul aveti nevoie de 1 kg de faina de grau, 500 ml de lapte, 200 g de unt 4 linguri de zahar 60 g de drojdie si doua prize de sare. Pentru umplutura aveti nevoie de 1 kg de branza de vaci, 7 linguri de zahar si 2 oua.

Placinta cu branza ca la mama acasa

Cum facem aluatul

Prima data incalzim laptele si in el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul dupa care il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora. Cerneti faina printr-o sita si adaugati-o in amestecul de lapte untul moale si sare. Framantati aluatul bine dupa care il impartiti in trei parti egale si intindeti in foi cu grosimea de 1-2 cm.

Cum facem umplutura

Se amesteca branza cu zaharul si cu ouale.  Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturii marginile lipiti-le bine. Se acopera si se lasa o jumatate de ceas sa creasca.

Placinta obtinuta pune pe o tava si se unge cu galbenus de ou sau zahar dupa care se pune la cuptor (preincalzit) la 180 de grade aproximativ 40 de minute.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *