ESCALOP DE VITEL

Ingrediente

  • 6 snitele
  • 3-4 linguri untdelemn
  • o lingurita cu varf de mustar
  • 100 ml smantana
  • 1/2 lingurita faina
  • un varf de cutit de piper
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stranga la prajit). Carnea de vitel este o carne fada, de aceea aceste sitele se servesc cu sos condimentat. Snitelele piperate putin se trec bine prin faina, si se prajesc, pastrandu-se calde pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Cand toate sunt prajite, in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda.Se freaca mustarul cu faina, smantana si sarea, amestecandu-se apoi cu sosul din tigaie si lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa.La servire, sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi, garnitura de orez sau de soteuri din legume. Snitelele se pot servi si cu alte sosuri; sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca s fie mai picant, sos picant sau altele.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *