DROB DE MIEL

Ingrediente

  • ficatul plamanii splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat)
  • 150 g ceapa
  • 100 g franzela
  • 50-80 ml ulei de floare
  • 100 ml smantana
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • marar
  • patrunjel
  • tarhon

Mod de preparare

Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plamanii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu varf de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantana, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *